
Ahhhh... lang geleden dat ik TONGSENG heb gegeten.
Daarom gisteren heb ik Tongseng gemaakt. Hier ik kanniet tongseng kopen net als in Indonesia. Moet alles zelf maken... maar is goed.
Bereidingstijd, Ca 10mnt + kook 15mnt.
300 gr lamb vlees, in blokjes gesneden.
1/2 liter cocosmelk
witte kol, in stukken gesneden
gebaken sjalote
Inggredienten:4 kruidnagel
1 tomato, in stukjes gesneden
1 citroen grass
2 Tbsp galangal poeder
3 laurierblaadjes
3 citroenblaadjes
zout en peper
2 tbsp Kecap manis
10 groene chilli (Cabe rawit )
oli
Gemalen kruiden:
2 sjalotjes
4 knoflook
1 tlp kurkuma
5 hazelnoot
1/2 tlp koriander poeder
1/2 tlp komijn poeder
Bereidingswijze:Verhit de oli in bak pan en breng gemalen kruiden ca 2mnt. Breng het vlees toe,Toevoegen alle ingredienten. Bestrooi met zout en pepper, cocosmelk die bij en kook tot hetvlees gaar is. Na de kokosmelk dikker toevoegen witte kol, tomato en groene pepper. kook ca 5 mnt.
Serveer het vlees samen met de rijst.
2 komentar:
lijkt erg lekker om te eten, zal ik proberen om deze tongseng te maken, net als de originele Indonesische gerechten:)
Hi Andry...
Ja, ik vind tongseng ook lekker hoor. Maar tja ik hou van pittige heee :)
Dank je wel voor visit :)
Post a Comment