Monday, January 5, 2009

ORAK ARIK TEMPE ALA SURINAME

Ik heb dit recept van Yvonne , zij komt uit van SURINAME, Zij woont in best En zij heeft tempé gekookt ...
Hmmm lekker ...



Dit is de recepten:




1 Groot pak TEMPE ( Snijden / cutting )
2 Grote Pa'çoy ( groenten )
2 Ui / onion ( snijden/cutting)
3 Knoflook/ Garlic ( snijden/cutting )
200 gr Garnalen / prawn
3 Suriname chili
4 Tbsp / lepel Oistersaus
3 Tbsp / lepel curry kruiden ketchup
4 Tbsp / lepel Soya saus
2 Tsp / theelepel Salt/ Zout
2 Tsp / theelepel Sugar/ suiker
3 Tsp/ theelepel nootmuskaat
Olie / oil

Hoe te maken / how to make:


1. Verwarm olie in de pan, kook knoflook en ui tot het goed ruikt.
2. Doe TEMPE , en kook tot beetje bruin dan doe Garnalen.
3. Doe Pa'coy
4. Doe Oistersaus, Curry kerchup, Soya saus, Suiker, Zout,nootmuskaat, en Chili
5. Mix in de pan tot gedaan.

De Smaak is Zoet en hete.

0 komentar: